De leukste producten voor in een duurzaam kerstpakket

De leukste producten voor in een duurzaam kerstpakket

De laatste jaren is het steeds meer een trend geworden om een verantwoord en duurzaam kerstpakket of relatiegeschenk weg te geven. Toch begreep nog niet iedereen de noodzaak van dit soort veranderingen, maar met de komst van corona zijn we meer aan het nadenken gezet en is het onderwerp belangrijker dan ooit: duurzaamheid.

2020 is een jaar vol veranderingen en als bedrijf zijnde wil je graag je steentje bijdragen op sociaal, economisch en milieuvriendelijk vlak. Dit kan door je kerstpakket of relatiegeschenk duurzaam te maken, en zo je collega’s, medewerkers of relaties te inspireren. Maar waar vind je leuke duurzame producten die een grotere doelgroep binnen het bedrijf aanspreken?

Geen stress! In deze blog heb ik de leukste producten voor in een duurzaam kerstpakket voor je op een rijtje gezet.

Corona schudt wakker

Tijdens het proosten van de champagne op Oudjaarsavond hadden de meeste mensen vast niet verwacht dat 2020 zo’n roerig jaar zou gaan worden. Het corona virus, dat sinds maart ons land beheerst, is niet meer weg te denken. Maar ondanks dat het virus veel mensen pijn en verdriet brengt, hoor ik ook positieve geluiden over het effect van deze crisis.

In de periode dat we noodgedwongen veel thuis zaten hadden we ineens tijd om even stil te staan. Ja, er moest thuis gewerkt worden en er moest lesgegeven worden aan de kinderen, maar daar om heen konden we niet zoveel doen. Gelukkig had ik zakelijk gezien de inkopen voor het kerstseizoen van dit jaar toen al gedaan! ;-)

Ik weet niet hoe jij het hebt ervaren, maar ik kan voor mijn gezin spreken dat wij ons bewuster zijn geworden van hoe wij onze drukke levens ingericht hadden. Mijn man en ik merkten dat tijdens de corona tijd ons zoontje eigenlijk veel relaxter en rustiger was. Niet van hot naar en her en hele dagen overprikkeld bij de opvang. Waarom hebben we dit niet altijd?  Daarbij word je je tijdens thuiswerken heel bewust van je productiviteit. In de ochtend was ik scherp en actief, en in de middag heel wat minder. En hoe mooi is het om je dag daar dan ook daadwerkelijk naar in te delen.

De pre-corona levensstijl vol stress paste eigenlijk nooit, maar na de rustige quarantaine te hebben ervaren kwamen we tot de conclusie dat het nu echt anders moest. We werden wakker geschud. Dus, zo gezegd, zo gedaan. De opvangdagen zijn gehalveerd maar frequenter en onze werktijden zijn aangepast. En na een maand in dit nieuwe ritme te hebben geleefd kan ik nu al zeggen dat de balans tussen privé en werk nog nooit zo goed is geweest! En dat allemaal dankzij corona.

Moet het allemaal niet wat duurzamer?

Maar naast de veranderingen in ons gezinsleven kreeg ik in deze corona periode ook het inzicht dat onze samenleving eigenlijk ontzettend fragiel is. Het asociale hamstergedrag in de supermarkt deed me echt afvragen of iedereen alleen nog maar voor zichzelf op de wereld was.

Het gaf inzicht tot nadenken over de situatie; waar zijn we mee bezig? Hoe gaan we met elkaar en onze omgeving om? En is het corona virus niet een waarschuwing van Moeder Natuur dat we misschien wat liever moeten zijn voor haar en elkaar? Kortom; moet het niet allemaal wat duurzamer? Op sociaal vlak, maar ook voor onze natuur en de economie?

Stilletjes besloot ik samen met mijn coach Charida om TiaMo Seasongifts sneller en radicaler om te gaan zetten naar een duurzamere variant. Ja, ik was er al drie jaar mee bezig en het assortiment werd al duurzamer, maar dit ging niet snel genoeg. Mijn vakkennis delen met de wereld werd de volgende stap. Vandaar ook het idee voor deze eerste blog, want door mijn kennis te delen hoop ik je een idee te kunnen geven van de mogelijkheden.

Duurzame kerstpakketten en relatiegeschenken

Ik geloof oprecht dat we in Nederland qua duurzaamheid al goed op weg zijn, alleen kan het volgens mij nog veel beter. Maar waar te beginnen? Als iets duidelijk is geworden tijdens deze crisis is dat het delen van informatie ontzettend belangrijk is als je bepaald gedrag wilt stimuleren (of juist niet).

En waar kan je duurzamer gedrag beter stimuleren dan in het bedrijfsleven? Bedrijven bestaan tenslotte uit mensen zoals jij en ik. En volgens mij zijn jij, ik en iedereen om ons heen de sleutel tot een duurzamere wereld.

Nu kan je het als bedrijf gelijk groot aanpakken, maar waarom niet klein beginnen en gebruik maken van bestaande concepten om bewustwording en kennis over duurzaamheid te delen? Het kan zo makkelijk zijn; denk aan je kerstpakketten en relatiegeschenken! Deze blijk van waardering geef je jaarlijks en geeft je een unieke kans om te laten zien waar je voor staat als bedrijf. Daarbij laat je zien wat er mogelijk is qua duurzame producten. Met een kerstpakket of relatiegeschenk straal je iets uit, en laat dat dan zo positief mogelijk zijn!

Nu hoor ik je denken; “ja, dat is heel leuk, maar waar moet ik beginnen?” Grote kans dat je op deze blog bent beland omdat jou gevraagd is om een duurzaam kerstpakket of relatiegeschenk samen te stellen. Laat ik nou net een paar leuke tips voor je hebben, waardoor ik jouw werk een beetje makkelijker kan maken!

Leuke duurzame producten

Belangrijk bij een kerstpakket of relatiegeschenk is dat je zelf niet alleen achter het product staat, maar dat degene die het krijgt het ook kan waarderen. Nu is het soms moeilijk om iedereen te pleasen, maar de duurzame producten die ik voor je op een rijtje heb gezet doen het over het algemeen goed bij iedere ontvanger!

Accessoires:

 • Groeikaarten met een biologisch afbreekbaar potje en aardetablet
 • Glazen rietjes van Stölzle
 • Handbagage trolley gemaakt van PET flessen
 • Luchtzuiverende plantjes in een duurzame box: Blooms out of the box
 • Natuurlijke wax met een wax brander van Bio Scents
 • Salade schaal van Mepal
 • Tapasplank van ecologisch verantwoord bamboe
 • Plaid gemaakt van PET flessen

Dranken met een leuk, duurzaam verhaal:

 • Bier gemaakt met dennennaalden van oude kerstbomen: Lowlander Beer
 • Wijn gemaakt door de Nederlandse Van den Beld familie

Etenswaren waarbij je goed doet:

 • Chocolade van Tony’s Chocolonely
 • Granola van Naturally Granola

Verklein je ecologische voetafdruk

Dit lijstje is natuurlijk maar een kleine selectie van de leuke duurzame producten die er beschikbaar zijn. Als je een beetje zoekt is de keuze reuze, maar het moet wel bij je bedrijf passen en sóms moet je bereid zijn net wat meer neer te leggen. Maar daar staat tegenover dat je wel een cadeau geeft waar echt over nagedacht is en waarmee je op weg bent om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Wil jij graag een duurzaam kerstpakket of relatiegeschenk weggeven? Ik kan je daarbij helpen. De producten op het lijstje zijn bijna allemaal verkrijgbaar in onze gift boxes. Check onze webshop of neem contact met me op. Verkoop jij een duurzaam product dat goed aansluit bij TiaMo Seasongifts? Stuur me gerust een mailtje en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen!

Liefs,

Chris


Ouder bericht Nieuwer bericht